donderdag 5 juni 2025
  • Gastenboek
  • Ticketshop (Bestel hier)
  • Sponsors

Keezen 25 april de 3e van 6 bijeenkomsten van 20.00 tot 23.00 uur 

Hoofdmenu

  • Home
  • Evenementen 2025
  • Ticketshop (Bestel hier)
  • Contact en route
  • Bestuur
  • Sponsors
  • Trouwen in de kerk
  • Oud Papier
  • Rouwlocatie
  • Kerkwijn
  • Verhuur & Tarieven
  • Vrienden van de kerk
  • Fotoalbums
  • Historie
  • Links
  • ANBI
  • Nieuw wijnetiket
  • U bevindt zich hier:
  • » Home
  • » Recepten van Dining with the Dijkers

Recepten van Dining with the Dijkers


Eitje met ansjovisvulling:
4 Eieren hard koken (in beweging houden de eerste drie minuten dat ze koken zodat de dooier in het midden blijft.)  In lengte halveren, geel eruit
2 el mayonaise
peper
1 el gehakte platte peterselie
1 blikje ansjovis, uitlekken, 4 filets prakken
alles door eigeel mengen, eventueel scheutje melk toevoegen.
In spuitzak. Overgebleven filets in stukjes erboven op of een kappertje.

 

Zalmsalade:
200 gr. gerookte zalm in stukje
1 komkommer half geschild, pitjes eruit, in kleine blokjes, droog deppen
2 bosuitjes fijngehakt
beetje dille fijngehakt
peper
scheutje goede maar niet te sterke olijfolie en citroensap naar smaak.
Alles voorzichtig  mengen


Aardappelpuree:
Geheim van de puree: gebruik goede olijfolie ipv boter om op het laatst erdoor te roeren. Doe er een lepel mosterd en gehakte platte peterselie door. Als ie te stijf is, halfvolle melk teoevoegen.  Gebruik biologische aardappelen.

Ganzen Paté:
Ingekocht bij  Hollands Wild. Website:  www.hollandswild.info

Uiencompote:
2 rode uien heel dun in ringen gesneden
10 gram boter,
1,5 dl rode wijn,
peper, zout,
35 gr suiker
takje verse tijm
In een stoofpannetje de boter met uien zacht opzetten, aanfruiten, rode wijn en suiker en tijm erbij, zachtjes laten inkoken tot caramelliseren en compote - substantie.
Lekker bij wild en paté, genoeg voor 4 grote of 10 kleine porties.

Bietensalade:
4 personen
4 biet, gekookt of gepoft (lekkerder) en geschild en in stukjes
1 appel in stukje
1 el balsamico voor 2 pers.
15 walnoten geroosterd
54  el olijfolie of walnoten olie of een mengsel
peterselie gehakt,
peper en zout
Alles voorzichtig mengen

Gevulde koolrolletjes (8-10 stuks):
1 spitskool
1 ui
1 tn knof
½ -1 tl kerriepoeder
1 tl gemberpoeder
½ tl chilipoeder
2 tl venkelzaad, gemalen
2 volle el gehakte platte peterselie
1 volle el gehakte verse mint
2 boterhammen zonder korstjes in kleine stukjes, in melk geweekt en niet te hard uitgeknepen
1 ei
Zout peper
500 gr. Halfom gehakt
2 tomaten
Bladeren voorzichtig los halen van de kool, die blancheren in kokend water en uitlekken.
Verder alles mengen.
De bladeren inrollen met het gehaktmengsel.
Per blad zo’n 50-70 gr.  in ingevette ovenschaal leggen.
De tomaten in plakjes snijden, bovenop de rolletjes leggen.
Het geheel 30 tot 45 minuten in de oven op 175 graden.

  • Sitemap
  • Contact en route
  • Privacyverklaring
  • Bestuur
  • ANBI
Alle rechten voorbehouden door Kerk Oudendijk 2011
Deze website is gesponsord door
GSE Automatisering

 

Sluiten



>